Waar zijn we nu mee bezig

7. apr, 2014

Het is gebeurd. De palen en de grondankers zitten op hun plaats. 3 ton staal, blij dat het vandaag de laatste was. Nu kunnen we rustig draden spannen en verder werken aan de bodembewerkingsmachine.

De Phacelia, malva, klaver staan al in bloei, en de paardenbloem, mosterd en koolzaad zijn er nooit mee opgehouden.

En de druiven? die doen voorlopig wat van hen verwacht wordt: uitlopen. De eerste blaadjes zijn al zichtbaar

25. mrt, 2014

Vorige week zijn de werkzaamheden eindelijk weer op gang gekomen. De snoei ligt al een paar weken achter de rug, en het koehoornmestpreparaat is al uitgespreid. De wilgenbast is aan het drogen om thee van te maken. Laat het seizoen maar komen.

Ondertussen hebben de palen de weg naar de wijngaard gevonden en zijn we druk doende om die de grond in te krijgen. De bodem ligt er ideaal bij (niet te nat en niet te droog) om ze met het kleinst mogelijke graafmachientje in de bodem te duwen.

Daarna zullen we nog wat werk hebben om het hakselhout van 25 lindebomen uit te spreiden.

16. mrt, 2014

Het is hier wat rustig op de pagina, maar dat is maar schijn. Er moeten wijngaardpalen gezet worden, en er moet een opligger gehakseld hout uit gevoerd worden, en ondertussen begint de vegetatie flink te groeien. Ondertussen is het seizoen van de zwemvijvers in alle hevigheid losgebarsten, en moet er ook nog promotie gevoerd worden voor de Georgische wijnen. U begrijpt dat deze jongen en zijn vriend Major Tom, het flink druk hebben, dus even geen tijd voor blitse fotoshoots.

20. feb, 2014

 

 
Sols nus, sols foutus ?

Plaidoyer pour une agroforesterie sans travail du sol

Il pleut toujours trop ou pas assez ! Cet hiver, quelques centaines de millions de tonnes de terre fertiles sont encore partis dans les cours d’eau. Certains diront qu'il faut remonter les digues, d'autres invoqueront la faute à pas de chance, ou celle du voisin, ou la directive nitrates. Sans oublier le manque d'entretien des berges… 

Et si on regardait de près ces fuites, ce ruissellement sur des sols battants, nus, labourés tout le temps ? Et ces arbres qui tombent au coin des champs ? De ce point de vue, c’est bien plus d’un département perdu tous les dix ans ! Qui plus est, on ne recharge pas les nappes, on ne crée pas non plus de la réserve utile pour les périodes forcément sèches qui arriveront dans quelques semaines. 
Et dans quelques semaines, nom d’un lombric ! Que dira t’on ?

12. feb, 2014

Vanaf vrijdag kan u terecht voor een wervelend valentijnsmenu in Het Vliegend Tapijt in Marke.

Felix en Nel hebben ervoor gekozen om onze Teleda 2011 in het wijnarrangement op te nemen. Zeer sterk aan te bevelen. Het wordt een feest van verwondering. Laat u vervoeren door deze topper uit Georgië.