7. nov, 2013

aangepaste website

Het is donker en licht killig, en een aantal merels tokkelen op het dak van de veranda in een symfonisch geheel met de niet aflatende atlantische regen die traditiegetrouw ons land in een grauwe sfeer van gelatenheid hult. De bomen en de druiven op het terras hebben de boodschap begrepen en trekken zich terug onder de grond. Wat er overblijft van de zomer, is enkel melancholie, vervlogen emoties. De licht bruine tint op mijn huid herinnert aan de vurigheid van de zon, opgeslagen in de kelder in een klein vat. De oogst in de tuin is goed geweest. Voor het vierde jaar op rij hebben de druiven geen enkele behandeling gekregen, behalve dan wat zuurstofwater bij echte meeldauw. Daar waar ik vorige jaren uitsluitend witte en rode mousserende wijn op basis van honing heb gemaakt, is het honingpad dit jaar verlaten, en wilde ik eens stille wijn maken zonder chaptaliseren. Voor het einde van de alcoholische gisting, heb ik telkens een aantal flessen gebotteld via de methode ancestrale.

Allemaal pogingen om, tegen beter weten in, een zomer, die niet meer is, nog even te laten herleven in het zintuiglijke. De PetNat's zijn een gesloten verhaal dat zich pas volgend jaar zal openbaren. De stille wijn is nu klaar voor zijn appelmelkzuurgisting en belooft, voor zowel de witte als de rode. Mooiere zuren dan andere jaren en een fruitig aroma.

Dus komt er weer wat tijd om aan de website te werken. Er staat al wat meer informatie over mijn visie en met deze blog, zal ik proberen om de lezer wat op de hoogte te houden van de gebeurtenissen en, van mijn gedachten.