Waar zijn we nu mee bezig

16. mei, 2017

Aan de Herrekotstraat in Otegem hebben we net 6000 stokken aangeplant. Hier komt volgend jaar ook de nieuwe wijnschuur en degustatieruimte.

22. jun, 2016

Dag vrienden van het Lijsternest.

 

Het is ondertussen alweer een tijd geleden dat we nog eens iets de wereld in stuurden. Dat komt omdat de werklijsters, lees die ene werklijster, nogal zijn handen vol heeft met zijn plantjes en zijn eerste flessen.

 

Na de oogst hebben we dus de hele winter gewerkt aan onze eigenzinnige Mag Da 2015. Hij bestaat uit 2 witte en 1 rode druif die allen samen hebben gefermenteerd met de schillen. Het resultaat mag er zijn, zeker voor een eerste wijn. Er waren 300 flessen en er zijn er al 200 weg naar sommeliers in Parijs en restaurants als Souvenir, Het vliegend tapijt, La buvette, Walle 111, en Chez Max.

 

Op 25 juni ben ik zelfs te gast in het radioprogramma “bientôt à table” op La Première van de RTBF. Dat wordt berespannend. Geen idee wat ik er ga vertellen, maar Patrick Böttcher van Slow Food Brussels zal me wel helpen.

 

Verder is er nog groot nieuws: er zijn 2 ha en gebouwen bijgekomen. Je leest het goed Lijsternest wordt een heus wijnbouwbedrijf met alles er op en er aan. De nieuwe plaats luistert naar de naam Herrekot wat Middelnederlands is voor molen. Het ligt dus boven op het hoogste punt van Otegem. Mijn hoofd dolt al van de plannen. Dat gaat van beheer van biodiversiteit in natuurlijke graslanden, over installeren van roofvogels, tot het leren werken met mijn nieuwe zaaimachine, nieuwe druivenrassen, agroforestry in combinatie met andere opbrengstteelten, en ga zo maar door. Het lijsternest wordt een echte broedplaats voor innoverende landbouw, bosbouw en natuurbeheertechnieken, of zoals dat heet agroecologie.

 

Om dat alles wat te vieren en iedereen in contact te brengen met de eerste wijnen, want ik ga nog een “Herbert” (50 fl) en “Da Nie” (40 fl) bottelen, komt er weer een degustatie in de wijngaard op 10 juli van 11.00 tot 19.00 op hetzelfde adres van vorig jaar: Neerkouter 6 Otegem.

 

Alle mensen die hielpen bij het plukken en die nog geen flessen konden bemachtigen krijgen de eerste kans en kunnen 2 flessen reserveren per email, dan houd ik die opzij. Ook Jan Borms van Altrovino zal weer van de partij zijn. Hij brengt  allemaal leuke dingen mee die hij anders weinig open doet. Ook de Georgische wijnen zijn op een schitterende wijze geëvolueerd en zeer de moeite om ze nog eens te proeven. Voor al dat lekkers vragen we € 10

 

Tot 10 juli in het Lijsternest

30. okt, 2014

De gelegenheid om het hele gamma uit te proberen in een uitmuntend culinair kader

14. mei, 2014